Σάββατο 24 ΙΟΥ 2017 13:37
 • Ηρακλειο
  31°C
 • Χανια
  33°C
 • Ρεθυμνο
  32°C
 • Λασιθι
  31°C
Ekriti.gr Logo

Ξεδιπλώθηκαν ανθρώπινες ιστορίες από το νησί της Σπιναλόγκας (φωτο)

Ξεδιπλώθηκαν ανθρώπινες ιστορίες από το νησί της Σπιναλόγκας (φωτο)

"Η Σπιναλόγκα, μπορεί να μην έχει παλάτια ... μεγάλα αρχοντικά, αλλά όταν αναλογιστείς την ιστορία της, θα διαπιστώσεις τη δύναμη και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Οι άνθρωποι του νησιού, παρά την αρρώστια και την απειλή του θανάτου δεν παραιτήθηκαν από το δικαίωμα στη ζωή, συνέχισαν ν΄αγωνίζονται και να ελπίζουν",  εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής "Αλήθειες με την Ζήνα", η κ. Ευαγγελία Μπεμπελάκη- Βραχασωτάκη που μαζί με την μητέρα της επισκεπτόταν για χρόνια το νησί της Σπιναλόγκας, μεταφέροντας αναψυκτικά και γλυκίσματα στους λεπρούς.
Συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής, επισκέφθηκε την Κυριακή (18/6) την περιοχή της Ελούντας και πραγματοποίησε γυρίσματα στην Σπιναλόγκα, την Πλάκα και τις Αλυκές.

ekpompi3.jpg

ekpompi3.jpg, by gpapadakis

Φιλοξενούμενος της εκπομπής, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος κατά την διάρκεια των πολύωρων γυρισμάτων περιέγραψε με σαφήνεια την ιστορία της περιοχής, αλλά και του νησιού, που λόγω της στρατηγικής του θέσης απέκτησε μέσα στους αιώνες διαφορετικούς ρόλους και χρήσεις.

ekpompi4.jpg

ekpompi4.jpg, by gpapadakis

Η αρχαία πόλη Ολούς, τα ανασκαφικά ευρήματα, η τοπική οικονομία, ο σταθμός ανεφοδιασμού των υδροπλάνων της Βρετανικής αεροπορικής εταιρίας "Ιμπέριαλ", οι ανεμόμυλοι, τα ακόνια και ο τρόπος επεξεργασίας τους, οι Αλυκές της Ελούντας - η παραγωγή αλατιού, η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και οι πρωτοπόροι επιχειρηματίες που συνέδεσαν το όνομα τους μ΄αυτήν, καταγράφηκαν μέσω του τηλεοπτικού φακού της εκπομπής, που αναμένεται να μεταδοθεί στα τέλη Ιουνίου, από το Star. 

ekpompi.jpg

ekpompi.jpg, by gpapadakis

ekpompi5.jpg

ekpompi5.jpg, by gpapadakis

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η φιλοξενία του τηλεοπτικού συνεργείου, δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την συμβολή του καπετάνιου του πλοίου κ. Γιάννη Υγειονομάκη, που μετέφερε δημοσιογράφους και τεχνικούς στο νησί αλλά και στις περιοχές που προαναφέραμε, ο οποίος πέραν της απαράμμιλης φιλοξενίας του, ξεδίπλωσε κατά τρόπο μοναδικό θύμησες περασμένων χρόνων που συνδέονται με τις υπηρεσίες που προσέφερε ο παππούς του Γιάννης Λυράκης (τελευταίος νοσοκόμος του νησιού) στους ανθρώπους της Σπιναλόγκας.

Διαβάστε επίσης. . .

Η πολιτική δραστηριότητα της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και σύμφωνα με ανακοίνωση, καλεί...
Με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 10,69 εκατ. ευρώ έκλεισε τη χρήση του 2016 η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σύμφωνα με τον...
Η Ζήνα Κουτσελίνη βρέθηκε στην Κρήτη για τα γυρίσματα της εκπομπή της " Αλήθειες με τη Ζήνα" όπου και προβλήθηκε από τη...